Informácie pre darcov

V MEDIXBANK si ceníme každého darcu, pretože len s vami vieme dospieť k novým vedeckým objavom

Darovanie vzoriek pomáha vedeckej komunite skúmať príčinu vzniku ochorení, zlepšovať diagnostiku a rozvíjať nové terapeutické metódy.

100+ publikácií

4 660 participantov

29 638 dostupných vzoriek

Darcom sa môžete stať, ak ste účastníkom štúdie MEDIREX GROUP ACADEMY n. o. a v rámci bežného vyšetrenia v spolupracujúcich zariadeniach, kde vás medicínsky pracovník oboznámi s možnosťou darovať vzorky na výskumné účely. V prípade ak s darovaním súhlasíte, podpíšete informovaný súhlas a následne bude vaša vzorka uložená v MEDIXBANK.

Vašu vzorku môžete darovať aj do populačnej kohorty, ktorá predstavuje kontrolnú skupinu doležitú pre každý výskum. Zapojenie sa do populačnej kohorty v MEDIXBANK je jednoduché, stačí vyplniť kontaktný formulár, na základe ktorého vás budeme kontaktovať s možným termínom na odber. Odbery prebiehajú v spolupráci s laboratóriami MEDIREX GROUP. Vo zvolenom odberovom centre budete oboznámený s potrebnými informáciami a vyplníte informovaný súhlas. Následne vám medicínsky pracovník odoberie vzorky, ktoré budú uložené v MEDIXBANK a využité pre vedecké účely.

keyboard_arrow_up